Ik ben Laura Wessels

Onderwijsassistent en kindercoach. Ik woon in Hoogvliet en werk op een basisschool in het Oude Noorden van Rotterdam.

In mijn praktijk help ik kinderen die moeite hebben met het automatiseren van de tafelsommen, plus- en minsommen tot en met 10 en 20, help ik kinderen in groep 3 die net even dat zetje op rekenen en lezen nodig hebben om mee te komen. Het liefst doe ik dit compleet "out of the box". Ik ben dol op bewegend leren met een gekke twist en door mijn humoristische benadering voelen kinderen zich vaak snel bij mij op hun gemak. 

Mijn ervaring leert dat stof die op een andere manier aangeboden wordt dan volgens de traditionele, saaie, rijtjes, veel beter blijft hangen. Kinderen die plezier hebben in wat ze doen. leren sneller. Ze raken hun frustratie kwijt en krijgen weer zelfvertrouwen. Het kind krijgt een stevigere basis voor hun verdere reken- of leescarrière.

In mijn werk als onderwijsassistent heb ik ruime ervaring met kinderen die anders leren, of net even een zetje nodig hebben. Ik maak het onderwijs op maat zodat de stof in de zone van de naaste ontwikkeling ligt. Zo is het niet te makkelijk of te moeilijk. Ik merk dat door de invoer van het passend onderwijs, de individuele aandacht voor het kind in de groep soms lastig te realiseren is. Door de inzet van mij, als onderwijsassistent, wordt dit deels opgevangen, maar ik wil met mijn praktijk nog nét een stapje verder. Ik wil voor elk kind de tijd nemen, ik wil dat ze zich gezien voelen. Het is mijn missie om kinderen een fijne basisschooltijd te geven.

De bovenstaande missie is eigenlijk ontstaan door mijn jongste zusje. Het leren was voor haar op de verschillende vakgebieden erg moeilijk. Na een doublure in groep 4 is ze uiteindelijk naar het SBO gegaan. Haar hele schoolcarrière was een gevecht om mee te komen. Dit alles speelde zich meer dan 18 jaar geleden af en het onderwijs is in die tijd niet stil blijven staan, maar ik heb in mijn werk altijd haar verhaal in mijn achterhoofd gehouden.

Als ik zie wat er nu allemaal te realiseren is buiten de school door middel van remedial teaching of kindercoaching, blijf ik van mening dat als mijn zusje destijds gebruik kon maken van mijn aanbod, haar basisschooltijd er heel anders uit had gezien.

In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn werk bezig, al voelt het niet als werken. Ik speur het internet, Facebook en Instagram af op zoek naar materialen en verschillende uitdagende werkvormen die ik in de praktijk toe kan passen. Mijn wensenlijstje met materialen is dan ook erg lang, maar ook de lijst van opleidingen en cursussen die ik wil doen komt heen eind. Ik hoop mijn aanbod in de loop der jaren uit te kunnen breiden en zo mee te kunnen gaan met de tijd.

Als ik niet met mijn werk bezig ben kun je mij in de dierentuin vinden met mijn fototoestel. Fotograferen vind ik heerlijk. Het is voor mij de uitdaging om het perfecte plaatje te schieten. Verder ben ik een vrouw met duizend hobby's  (en dus ook spullen) en talenten. Ik schrijf graag, haak en schilder. Eigenlijk ben ik aldoor creatief bezig.

Weetjes

 • Mijn lievelingskleuren zijn roze, mintgroen en geel.
 • Ik ben dol op flamingo's, cactussen en ananassen.
 • Ik houd erg van plantjes, alleen houd ik ze niet allemaal in leven.
  Gelukkig ben ik beter met kinderen. ;-)
 • Ik houd erg van dieren.
 • Je kunt me wakker maken voor een avocado.
  (Eigenlijk kun je mij beter laten slapen.)
 • Alles met liefde.
 • Humor is heel belangrijk voor mij, Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

 

Mocht je nog iets willen weten, dan hoor ik het graag, Tot ziens in de praktijk, ik kijk nu al uit naar je komst.

Liefs,

Laura