Speciaal voor ouders en opvoeders van peuters is er de 3-delige workshop SOS peuters en emoties, omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van jou als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!

Wat ga je leren?

In de eerste bijeenkomst stel ik mezelf voor en maken we kennis met elkaar. We doen dit middels een leuke werkvorm.
Daarna zullen we wat voorkennis ophalen. Wat weet jij nou echt van emoties? We gaan kennismaken met de basisemoties. Welke zijn dat en hoe kun je deze herkennen.

Als we dit hebben gedaan, zullen we overgaan tot het thema van de eerste avond, namelijk: de emotie BOOS
Je leert tijdens deze eerste avond een aantal praktische tools en handvatten om met jullie boze peuter om te kunnen gaan.

 

In de tweede bijeenkomst beginnen we met een leuke openingsopdracht, daarna maken we een terugkoppeling naar de eerste bijeenkomst. Waarschijnlijk ben je als ouder al flink aan de slag gegaan met de tips. Dit is het moment om even ervaringen met elkaar uit te wisselen. De rest van de workshop zal in teken staan van de emotie BANG. We zullen middels verschillende werkvormen met deze emotie aan de slag gaan. Deze kun je thuis gelijk bij jullie peuter uitproberen.

Je leert over angst bij peuters en je gaat weer naar huis vol inspiratie en tips om uit te proberen.

 

In de derde bijeenkomst maken we een terugkoppeling naar de bijeenkomst over de emotie bang, daarna zullen we door middel van verschillende werkvormen stilstaan bij de emotie BEDROEFD en sluiten we de bijeenkomst af met de emotie BLIJ

Je leert in deze laatste bijeenkomst over de functie van verdriet, omgaan met teleurstellingen en rouw.

Praktische informatie

De interactieve workshop vindt plaats in kleine groepen van min. 4 tot max. 12 deelnemers.

 

Wanneer: informeer via info@kinderpraktijkbijlau.nl of kijk in de agenda.

Waar: Zie agenda
Kosten: €95,- p.p. Dit is inclusief BTW, koffie/thee, iets lekkers en 1x “De gids over emoties bij kids” t.w.v. € 9,95.
En je krijgt een gratis hand-out om alle informatie nog eens rustig terug te lezen.
Duur: deze workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.
Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

 

In overleg kan de duur van een workshop ook worden aangepast aan de individuele wensen. Denk aan huiskamerworkshop, informatieavond op bijvoorbeeld scholen, peuterspeelzalen of kinderdagverblijven.

Bijeenkomsten op uw eigen locatie zoals in huiskamer, kantoor, werkplek etc. zijn ook mogelijk. Dan dient er voor minimaal 4 personen betaald te worden. Bent u met minder personen, geen probleem! Echter betaalt u dan voor minimaal 4 personen. Reiskosten zijn in overleg.

 

Meer info:
Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op.