Speciaal voor deskundigheidsbevordering of ouderavonden

Ben jij een betrokken ouder/opvoeder of professional en zit je soms met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind(eren) of de kinderen waarvoor jij zorgt? De workshops van SOS kinderen en emoties zijn laagdrempelig en heel praktisch. Je krijgt tips en handvatten aangereikt waar je zelf gemakkelijk mee aan de slag kunt. Tussendoor zullen we voor de afwisseling een aantal leuke oefeningen doen, zodat jezelf ervaart hoe het werkt.

 

De workshop SOS kinderen en emoties is ook te boeken in een verkorte vorm voor bijvoorbeeld ouderavonden op scholen, kinderdagverblijven, gastouderbureaus, enz. Dit is de zogenaamde huiskamerworkshop. Klik hier voor meer informatie over de huiskamerworkshop.

 

Wat ga je leren?

Gillen, schoppen, huilen, schreeuwen, slaan; het kind is boos! Allemaal gedragingen (en nog veel meer) die kinderen kunnen laten zien als ze boos zijn. Maar wat zit er eigenlijk onder die boosheid? Is het kind wel echt boos? Misschien is hij/zij wel heel erg verdrietig.

 

In 1 tot 1,5 uur ga ik met de deelnemers (max. 20) aan de slag met:
* Welke emoties zijn er?
* Waarom zijn emoties belangrijk?
* Wat hebben kinderen te leren?
* Wat is de taak van ons als ouder/opvoeder op het gebied van emoties?
* Hoe kunnen we ruzies oplossen tussen kinderen?
* Het uitwisselen van ervaringen.

 

Het is een interactieve workshop. Ik laat je kennismaken met wat kinderen te leren hebben en hoe jij hier je bijdrage aan kunt leveren, thuis of op je werk. De workshop zorgt voor herkenning, bewustwording en inzichten in het omgaan met emoties en de invloed die emoties hebben op ons gedrag.  Je krijgt een hand-out mee zodat je de informatie nog een rustig kunnen nalezen.

Praktische informatie

Wanneer: kijk in de agenda voor de eerstvolgende datum
Locatie: Zie agenda.
Kosten: €17, 50 p.p. incl. koffie/thee en een hand-out van de workshop.
Kom je met z’n tweetjes, betaal je samen €30,-
(vooraf aanmelden via info@kinderpraktijkbijlau.nl)
Duur: deze workshop bestaat uit 1 bijeenkomst van 1 tot max. 1,5 uur.
Voor wie: voor ouders, opvoeders en professionals aan wie de zorg van kinderen is toevertrouwd.

 

Prijzen voor de introductieworkshop SOS kinderen en emoties voor op scholen, kinderopvang, gastouderbureaus, ouderavonden zijn op aanvraag.